Ik wil werken in een restaurant, maar wat komt daar bij kijken?
Wat zijn de werkzaamheden al je wilt werken in een restaurant? En wat zijn de beste tips en tricks voor horeca werk? Dat lees je allemaal in deze blog.
Ten eerste, is het belangrijk in wat voor restaurant je wilt gaan werken. Je hebt verschillende soorten huisstijlen zoals dat genoemd wordt. Wil jij het liefst in een restaurant met een informele sfeer werken. Of juist in een heel chique restaurant. Daar zit nog wel een groot verschil in. Of een restaurant waar ook muziek wordt gedraaid bar/restaurant combinatie.
Als je daar een keuze in hebt gemaakt en je bent aangenomen, kun je echt beginnen met de job.
Elke horeca baan heeft dezelfde soort banen. Wil je werken als ober, afwasser, gastheer of gastvrouw of als zelfstandig kok? Dat is de volgende stap die je moet bedenken voor een horeca baan.
Als ober ben je goed in het lopen met bestellingen op je arm en ben je altijd gastvriendelijk naar de klanten toe, daarnaast houd je altijd goed in de gaten wanneer een gast is uitgegeten of het glas leeg is. Als afwasser ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het servies. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de klant met niet schone borden of bestek zit. Een niet te onderschatten functie dus.
Als gastheer of gastvrouw ontvang je alle klanten en ben je enorm klantvriendelijk. Tot slot, heb je de keuken ofwel de koks. Deze zorgen ervoor dat het eindproduct of makkelijker gezegd het eten op de juiste smaak bij de klant komt. Dat is uiteindelijk waar de klant voor komt naar het restaurant komt.