Vijf tips voor het krijgen van een goede bouw

Voor het verkrijgen van goede tips kun je in dit artikel vijf tips vinden (bron: Supspace).

Prioriteit geven aan het opbouwen van spieren

Probeer niet te trainen voor een marathon en het bouwen grote spieren op hetzelfde moment. Je kunt cardio en gewichten niet mengen – het maakt een geweldige fitness combo – maar op de uitersten, de opleiding fysiologie en biochemie zijn tegenstrijdig en je zult je resultaten niet maximaliseren, tenzij je je concentreert op het of de andere.

Bouw spier en verlies vet tegelijkertijd

Gebruik brandstof effectief

Eet voor spiergroei. Je zult moeite hebben om spieren op te bouwen in een modus van gewichtsverlies wanneer je calorie├źn mindert en op hetzelfde moment aan het sporten bent. Als je je voedselinname moet laten vallen, moet je op zijn minst je eiwitinname hetzelfde houden en vet en geraffineerde koolhydraten verminderen. Neem bijvoorbeeld een Snickers HiProtein bar Chocolate om dit op peil te houden.

Calorietekorten gebruiken

Cyclus voedselinname tijdens gewichtsverlies. Als je je spieren wilt handhaven of je spiermassa wilt verhogen tijdens een gewichtsverlies fase, probeer goed te eten op de dagen dat je wilt sporten – vooral in het uur voor en na het sporten – en eet minder op de dagen dat je wel met een calorietekort te handhaaft. Echter, maak het geen excuus om te veel te eten op sportdagen.

Focus op lichaamsvet verlies

Meet lichaamsvet. Wees niet ontmoedigd als je gewicht niet veel verandert als je traint met gewichten. Je verliest vet, maar krijgt er spiermassa voor terug. Dit is niet gemakkelijk om te doen op hetzelfde moment, maar netto gewicht verlies of winst is niet een goede maatregel van spier-of vet beweging.

Hoe je je lichaamsvet percentage berekend

Eet eiwit

Eet voldoende eiwitten. Zelfs als je hard traint, is de maximale hoeveelheid eiwit die je nodig hebt voor spieropbouw iets minder dan 1 gram eiwit per pond lichaamsgewicht per dag. Een beetje meer of minder zal niet veel verschil maken.

 

Een eiwitsupplement is niet nodig als je van dag tot dag voldoende mager eiwit eet.

Als je besluit om een supplement drank te gebruiken, wei, soja of zelfs magere melk is dat geschikt. Vertakte aminozuren supplementen (BCAAs) zijn niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *