Tips voor de perfecte barbecue

Barbecueën is voor velen een favoriete manier van koken en een populaire manier om jezelf en anderen te vermaken. Rundvlees en lamsvlees zijn beide zeer gemakkelijk te barbecueën, ook kan je kiezen uit heerlijke steaks, schnitzels, rundvlees of lamskebabs.

Eenvoudige stappen om een perfecte barbecue te creëren

Stap 1 

Prepareer het vlees in olie in plaats van olie toe te voegen aan de barbecue grill of bakplaat, zo zorg je er beter voor dat het vlees niet zal blijven plakken. Als het vlees is gemarineerd, dep het licht droog met absorberend papier (dit helpt het vlees een bruine tint te geven in plaats van dat de barbecue een stoofpot wordt).

Stap 2

Zorg ervoor dat de barbecue warm is voordat je kookt; het vlees moet sissen als het contact maakt met de plaat of grill. De kolen moeten hiervoor een gloeiende binnenkant hebben en een assige buitenkant hebben. Als je een barbecue hebt met een temperatuurmeter is dat zeker voordelig en hoef je alleen op de thermometer te kijken naar de temperatuur van je barbecue.

 

Stap 3

Grill de ene kant tot het eerste teken van vocht verschijnt aan de bovenzijde, draai en grill de  andere kant. Draai het vlees het liefst één keer, de tip werkt niet wanneer het vlees meerdere keren is gedraaid aangezien het vocht dan al uit het vlees is getrokken. Tevens zorgt te veel vocht verlies voor teveel rook en een te hoge temperatuur in je barbecue. Gebruik tangen in plaats van een barbecue vork om het vlees te draaien.

 

Stap 4 – Test of het vlees klaar is met tangen. Rare is zacht wanneer je in het vlees drukt, medium is veerkrachtig, terwijl well done zeer stevig is. Verwijder biefstuk, bedek het losjes in aluminiumfolie en rust het op een warme plaats voor enkele minuten voordat je het serveert.

 

Bron: xenos.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *