Tips voor een geslaagde zomerse barbecue

De zomer staat voor de deur en dat betekent ook dat de barbecue weer tevoorschijn gehaald kan worden. Zowel voor de lunch als avondeten, met vrienden, familie of collega’s is barbecueën geschikt. Wil je deze zomermaanden extra genieten van de BBQ-gerechten, maak dan handig gebruik van onze tips!

1.      Zorg voor verkoeling

Zeker tijdens een zomerse barbecue heb je genoeg verfrissing nodig. Regel een drankarrangement via de cateringservice om zeker genoeg drankjes te hebben voor alle gasten. Het arrangement bespaart ook tijd, omdat je zelf niet hoeft in te schatten wat alles gaat kosten. IdeaalCatering biedt naast de barbecuepakketten, ook een drankarrangement aan waar je gebruik van kan maken!

Daarnaast wil je de ingrediënten uiteraard vers en koel houden. Met een (elektrische) koelbox houd je het eten zelfs buiten fris. Nog een goed alternatief in de zomer is om voorgegaarde producten te kopen. Sla vleesproducten zo laat als mogelijk in en plaats ze niet langer dan twee uur uit de koelkast.

Ook de gril moet uiteraard niet oververhit raken. Zorg voor een goede brandveiligheid door de brandblusmiddelen klaar te leggen/zetten. We raden vooral zand of bluspoeder aan. Water kan er namelijk voor zorgen dat het vuur zich verder verspreidt.

2.      Wees voorbereid op kou en regen

Ook in de zomer kan het in Nederland helaas koud en/of nat zijn. Wil je goed voorbereid zijn? Zorg dan dat je partytenten tot je beschikking hebt. Is er slecht weer voorspeld, dan kun je alsnog gezellig samen barbecueën dankzij de tent(en). Tegen de kou kun je verwarmingselementen regelen. Zelfs met een buitenbarbecue heeft iedereen het zo behaaglijk warm. We raden in het bijzonder gasheaters aan, vanwege het gebruiksgemak.

3.      Deel de tijd handig in

Steek een kolenbarbecue minstens 1 uur van tevoren aan. Voor het beste resultaat kun je het best kolen met briketten mixen (50/50). Door te combineren profiteer je van de hogere brandtemperatuur van kolen en de langere brandtijd van briketten.

Begin met het vlees dat de minste tijd nodig heeft om te garen (rundvlees) en eindig met voorgegaarde producten. Zorg er ook voor dat je het vlees niet te vaak omdraait zodat het niet te droog wordt. Voeg zout pas later en in kleine mate toe. Ook zout zorgt namelijk voor uitdroging.

4.      Houd de barbecue schoon

Houd de gril schoon en vet genoeg – maar niet té vet. Misschien klinkt dit als een ingewikkelde taak, maar na enige tijd zal je er al handigheid in krijgen. Dan weet je precies hoeveel vet nodig is voor welk soort vlees. Met keukenpapier of bijvoorbeeld een halve ui, gedipt in olie, kun je de gril mooi regelmatig insmeren. Met een prop aluminiumfolie kun je na afloop de (nog warme) grilplaat gemakkelijk en veilig schoonmaken. Een halve ui kan hier overigens ook voor gebruikt worden.

We hopen dat je met deze tips van IdeaalCatering in de zomermaanden weer volop zult genieten van het barbecueën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *