Wat je moet weten als je voor het eerst in een Sushi Restaurant Utrecht gaat eten

Voor het eerst sushi gaan eten kan best een uitdaging zijn, maar maak je geen zorgen. Met deze tips kom jij je eerste avond in een Sushi Restaurant Utrecht door en slaag je glansrijk. Wij vertellen je de beginnersfoutjes zodat jij die niet hoeft te maken.

Verschillende rondes, en niet zonder reden
De eerste tip komt gelijk van pas wanneer je gaat bestellen. De menukaart in een Sushi Restaurant Utrecht is groot, maar niet zonder reden: de gerechten zijn klein en er wordt met verschillende rondes gewerkt. Bestel niet in één keer alles wat je lekker lijkt, maar verdeel het over de avond. Kom je vaker in een Japans restaurant dan zal je merken dat je je eigen volgorde in gerechten ontwikkeld, maar voor je eerste keer? Doe rustig aan en geniet.

Vraag om ‘fail-proof’ stokjes en oefenen maar
Het tweede obstakel in een Sushi Restaurant Utrecht is je bestek. Die stokjes naast je bord kunnen best een doorn in het oog zijn. Wil je écht rustig aan beginnen? Weet dan dat je bij de bediening stokjes met elastiek kunt vragen die je eerste sushi-ervaring net iets gemakkelijker maken. Vordert de avond en zie je het zitten? Probeer de stokjes dan eens te gebruiken zoals dat in een Sushi Restaurant Utrecht hoort. En lukt het niet, dan heb je de ‘fail-proof’ stokjes bij de hand.

Pas op met die groene substantie: wasabi
Vrij snel na het bestellen wordt er een schaaltje met wasabi op tafel gezet, te herkennen aan de karakteristieke groene kleur. Als beginner in een Sushi Restaurant Utrecht ben je geneigd om je hiervan gelijk wat toe te eigenen, maar wees voorzichtig. Die groene substantie is scherp en niet bedoeld om in grote mate te gebruiken. Probeer een beetje en bouw het langzaam op.

Onthoud je bestelling goed in een Sushi Restaurant Utrecht
De eerste schaal sushi die op tafel komt is een mengeling van de bestelling van jou en je tafelgenoten. Onthoud dus goed wat je kiest en hoeveel stuks van elk. Zo voorkom je het veelvuldig stellen van de vraag ‘Welke is van mij?’ én het je toe-eigenen van een schaal die je eigenlijk hoort te delen met je buurman.

Is je oog groter dan je maag? Je betaalt de prijs
De laatste ronde in het Sushi Restaurant Utrecht is in zicht en je hebt al heerlijk gegeten. Pas op dat ene spreekwoord: het oog is groter dan de maag. Voor sushi die je niet opeet en dus laat staan betaal je gewoon de volle prijs in een Sushi Restaurant Utrecht. Zonde van je geld. Overleg goed met je tafelgenoten of zij iets nemen en of ze iets willen delen.

Zo, jij bent er klaar voor. Met deze tips stap jij je eerste Sushi Restaurant Utrecht zelfverzekerd binnen. Je weet precies wat je wel én niet moet doen en de veelgemaakte beginnersfouten? Die sla jij over. Zo kun jij optimaal genieten van je eerste sushi én je gezelschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *