Manieren om gezonde eetpatronen in te lassen

Er zijn veel manieren om gezond te eten. In dit artikel informeren we je hierover. Allereerst is het zaak dat alle voedingstoffen die je lijf nodig heeft goed opgenomen worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vetten, vitamines, eiwitten, mineralen, vocht, vezels en koolhydraten. Het is belangrijk hierbij gevarieerd te eten waardoor je deze voedingsstoffen allemaal binnen krijgt. Er is namelijk niet één product waar al deze stoffen in zitten. Er zijn een aantal groepen voedingsmiddelen waar je je het beste aan kunt houden, zoals:

– Brood, aardappelen, rijst, macaroni of peulvruchten
– Groente en fruit
– Kaas (of andere melkproducten), vis, ei, vlees of tahoe
– Halvarine, margarine of olie

Het beste kun je dit combineren met 1,5 liter water.
We kunnen je nog meer tips geven. Zo is het goed om erop te letten niet te veel vet binnen te krijgen. Denk er hierbij aan vooral niet te veel verzadigd vet te eten en beter kun je je concentreren op onverzadigd vet. Een aantal dingen waarop je kunt letten, zijn: koop vooral magere of halfvolle zuivelproducten en minder vette vleessoorten.
Verder is het goed, zoals eerder genoemd: zoveel mogelijk brood, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten te eten want dit hoort ook bij een gezond eetpatroon. Denk hierbij ook aan het eten van genoeg groente en fruit. Deze leveren namelijk veel mineralen, vitamines en vezels die tegelijkertijd de kans op nare ziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten te verminderen.

Er zijn nog een aantal zaken waar je je aan kunt houden als je gezonder wil gaan leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het drinken van minder alcohol. Maximaal drie glazen per dag is aan te raden en het is sowieso beter dit niet elke dag te drinken.
Verder is het beter niet te veel zout binnen te krijgen want dit kan bijvoorbeeld de kans op een hoge bloeddruk vergroten. Je kunt hierop letten door het gewoonweg minder te gebruiken of te vervangen door andere smaakmakers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specerijen en kruiden waar zo min mogelijk of geen zout in zit.
Tevens kunnen we mee geven dat het aan te raden is veilig en hygiënisch met je voedsel om te gaan. Denk hierbij aan een aantal zaken:

– Probeer tijdens het koken elk contact tussen rauw en bereid voedsel te voorkomen
– Voor het koken is het aan te raden je handen regelmatig te wassen met water en zeep
– Houdt rekening met het blijven schoonmaken van je keukengerei

Hoewel er eerder genoemd werd dat in 1 product niet alle gezonde voedingsstoffen zitten, zijn er wel opties te vinden waar redelijk veel vitaminen en mineralen in zitten. Denk bijvoorbeeld aan Nutridrink. Hier zitten ook eiwitten, koolhydraten en calorieën in. Bij Hulpmiddelwereld kun je deze dranken bestellen in verschillende smaken. Kijk bijvoorbeeld eens op Nutridrink.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *