Koffiedrinken laat je langer leven

Het af en toe drinken van een kop Nespresso of andere koffie blijkt na onderzoeken niet slecht voor de gezondheid te zijn, sterker nog het lijkt meer goed te doen voor de gezondheid. Dit is wel opmerkelijk te noemen, aangezien koffie altijd werd weggezet als slecht en niet goed voor de gezondheid.

Minder risico op hartziekten
Onderzoekers hebben aangetoond dat bij het nuttigen van drie tot vier koppen koffie per dag gelijk staat aan een risico vermindering op hartziekten en zelfs een vroegtijdige dood. Bij het gebruik van vijf koppen koffie of meer is er geen schadelijk effect te zien in de onderzoeken, wel zorgt het gebruik van dit aantal koppen koffie er voor dat de eerdere gunstige effecten minder aanwezig zijn. door het nuttigen van koffie is er zoals gezegd een verband gevonden. Dit verband gaat om een lager risico op diverse nare ziektes, zoals kanker, dementie en diabetes. De grootste ‘’winst’’ werd gevonden bij verschillende leveraandoeningen, waar het risico dus het meeste op verlaagd wordt. Voor zwangere vrouwen is het niet aan te raden om te veel nespresso cups te drinken, dit kan zelfs leiden tot een miskraam.

Geen oorzakelijk verband
Toch moeten de onderzoekers nog een kanttekening maken bij de resultaten van de onderzoeken. Er is namelijk geen oorzakelijk verband gevonden tijdens de onderzoeken gevonden. Er is dus geen reden aan te wijzen dat koffie drinken er voor zorgt dat de kans op diverse ziektes wordt verkleind. Ook is niet iedere situatie voor iedereen hetzelfde, voor elke persoon is dit anders, zo kan iemand veel roken, drinken of sporten. Dit zijn allemaal factoren waarmee het van persoon tot persoon kan verschillen en het niet voor iedereen hetzelfde gehouden moet worden. Zo lijkt de uitslag van het onderzoek heel leuk en geweldig, maar uiteindelijk valt het heel erg mee, dus drink maar niet bakken met koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *