Keukeneiland: wat zijn de voor- en nadelen

Een keukeneiland, ook wel een kookeiland, is voor veel mensen een droom. Daarom worden (nieuwe) keukens ook steeds vaker uitgebreid met een keukeneiland. Het ziet er mooi en modern uit en daarnaast kan het ook erg praktisch zijn in de woning. Alle keukens zijn anders en hoe praktisch een kookeiland is, verschilt dus ook per keuken en woning. In dit artikel worden de voor- en nadelen van een keukeneiland besproken.

De voordelen

Een kookeiland heeft veel voordelen. Om te beginnen biedt het enorm veel werkruimte en zijn alle benodigdheden waaronder de wasbak, koelkast en kookplaat relatief dicht bij mekaar. Door de kastjes onder het eiland heb je ook meer opslagruimte in de keuken. Tevens kan je er ook zorgen voor zitgelegenheden wanneer je kiest voor een keukeneiland. Veel mensen kiezer ervoor om een deel van het eiland te gebruiken om aan te zitten en eten. Vaak zien we moderne barkrukken naast een kookeiland. Ten slotte zorgt de ruimte van een kookeiland ervoor dat je met meerdere mensen met elkaar in de keuken kunt staan zonder elkaar voortdurend aan te stoten en in de weg te lopen.

Nadelen

Naast de vele praktische voordelen zijn er ook een paar nadelen. Zo is een keukeneiland niet geschikt voor kleinere keukens. In deze keukens vult een eiland de keuken te erg waardoor er weinig ruimte om te bewegen over blijft. Voor de nette mensen kan ook een nadeel zijn dat rommel een stuk meer opvalt doordat het een open keuken is en alles makkelijk te zien is.

Een keukeneiland kent dus enorm veel voordelen, maar is zeker niet geschikt voor elke woning. Naast de mooie uitstraling is een keukeneiland in een ruime woning ook erg praktisch. Een keukeneiland kan je halen in verschillende modellen beschikbaar. Wil jij een keukeneiland aanschaffen? Doe eerst keuken inspiratie op en vraag een expert naar zijn advies, je wilt natuurlijk geen spijt krijgen van je keuzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *