Wat is precies een cappuccino?

Veel mensen houden van cappuccino’s, maar wat is nu precies een cappuccino en hoe maak je het? Wil jij graag meer leren over cappuccino? Lees dan gauw verder.

Wat is een cappuccino? Dat is een makkelijke vraag om te beantwoorden, het is eigenlijk een combinatie tussen koffie en melk. Om precies te zijn is het 1/3e espresso met 1/3e melk en 1/3e melkschuim. Een cappuccino en een latte macchiato is eigenlijk op papier hetzelfde, echter wordt een cappuccino anders gemaakt. Bij het bereiden van een latte macchiato wordt warme melk in een groot glas geserveerd, waarna de espresso vers gezet wordt en over de melk gegoten wordt. Hierdoor ontstaan er laagjes met de melk onderin, de espresso daarboven en de melkschuim bovenop de espresso. De drank wordt gemaakt door de warme melk op de espresso te schenken, en daarna het schuim daarop te gieten.

Beide dranken bestaan dus eigenlijk uit dezelfde ingrediënten, het verschil is dan de verhouding van de ingrediënten en de wijze waarop de drank wordt klaargemaakt. Beide hebben wel gemeen dat veel mensen er erg van genieten om deze dranken te drinken.

Hoe bereid je precies een cappuccino?

Wanneer jij graag wilt leren om een cappuccino gemaakt is het belangrijk om te leren melk op te schuimen. Melk op schuimen is niet vereist natuurlijk. Je kunt ook gewoon espresso zetten en melk erin schenken, niet iedereen heeft namelijk beschikking tot een stoompijpje. Wanneer je nu echt wilt genieten van een échte cappuccino is het belangrijk om toch toegang te hebben tot een stoompijpje om de melk op te schuimen. Dit kun je ook vaak doen met behulp van een stoompijpje die ingebouwd is bij het espresso apparaat.

Wanneer je geen tijd of geen zin hebt om zelf een cappuccino te maken kun je natuurlijk ook altijd koffie kopen. Op deze manier kun je genieten van een cappuccino die door een echte professional gemaakt is. Je kunt ook voor een bepaalde prijs een speciale cappuccino machine aanschaffen om ervoor te zorgen dat je met minimaal werk toch kunt genieten van een perfecte cappuccino. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten koffie voor veel verschillende mensen op de markt. Probeer ook eens een lekkere cappuccino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *