Wat is nou echt gezond?

Jij eet ontzettend ongezond, zonder dat je het doorhebt. Tenminste als je goed let op wat er in zit en eet volgens de Schijf van Vijf. Wat zijn de gevolgen van ongezond eten binnenkrijgen? In dit korte artikel lees je waarom zorgverzekeringen onder druk staan. Door een zorgverzekeringen te vergelijken ben je alsnog goedkoop uit! Ook zie je producten die ongezonder zijn dan je denkt!

Ongezond veel Nederlanders zijn te zwaar

De helft van de Nederlanders is te zwaar. Uiteraard loop je eerder de kans om allerlei kwaaltjes op te lopen, zoals hart- en vaatklachten. Daarnaast kost het het bedrijfsleven en zorgverzekeraars ontzettend veel geld. Door zorgverzekeringen te vergelijken kies jij welk pakket het beste bij jouw eetpatroon. Wist je dat overgewicht werkgevers miljarden euro’s kost? Mensen met overgewicht zijn namelijk eerder ziek. De werkgever is daar de dupe ervan!

Deze producten zijn ongezonder dan je denkt!

Heel veel beslissingen maak je onbewust, zeker wat betreft voeding. Zo eet je heel veel dingen waarvan je denkt dat ze gezond zijn, maar de waarheid ligt toch anders:

  • Muesli – Muesli wordt vaak gezien als een gezond product. Maar ook in muesli zitten veel suikers. In gedroogd fruit wordt dit er ook in gestopt. Zo krijg je toch ineens veel calorieën binnen!
  • Salade – Het beste kan je een salade zelf maken. Zo heb je zelf in de hand wat erin zit. Zeker dressings zijn ongezond. Veel salades worden gevuld met extra vetten, veel zout en andere toevoegingen. Ga je uit eten? Vraag aan de kok om de dressing apart te serveren. Vraag dan of je de ingrediënten zelf mag kiezen.
  • Smoothies – Naast de fruitsuikers worden hierin ook een hoop extra suikers toegevoegd. Het verschil tussen smoothies en frisdrank wordt dan wel heel klein!Ook sinaasappelsap is heel ongezond. Een aantal jaren geleden adverteerde Appelsientje nog dat het product gezond is, terwijl dit niet het geval is. Een losse sinaasappel is gezond, omdat daarin vitamine C zit. In sinaasappelsap zitten ook een hoop suikers.

     

Smaak is koning

 

Suiker is smaak en smaak is koning. Daarom zou je waarschijnlijk toch kiezen voor de bovenstaande producten. Dit artikel is dan ook alleen bedoeld om je bewust te maken. Wellicht laat je de sinaasappelsap meer staan en ga je voor de vrucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *