Wat is de beste horeca vaatwasser voor in uw zaak?

 

Het spreekt voor zich dat er vandaag de dag in het merendeel van de horecazaken gebruik wordt gemaakt van ten minste één vaatwasser. Op het ogenblik dat u ervoor heeft gekozen om een nieuwe zaak op te richten zal het voor u wellicht niet meteen duidelijk zijn welk type horeca vaatwasser nu precies het interessantst is. Er zijn op de markt dan ook tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden die het overwegen meer dan waard zijn. Bent u ook benieuwd naar welke horeca vaatwasser nu precies het meest geschikt is om te gebruiken in uw zaak? Hou dan zeker rekening met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

  1. Wat is een voorlader horeca vaatwasser?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de ene horeca vaatwasser de andere niet is. Voor een kleine zaak bestaande uit zo’n 30 à 40 zitplaatsen is het bijvoorbeeld voldoende om gebruik te maken van een zogenaamde voorlader. Er zijn aan dit type van horeca vaatwasser heel wat interessante voordelen verbonden. Het belangrijkste voordeel is evenwel terug te vinden in de kostprijs. Een gemiddelde voorlader horeca vaatwasser is in de praktijk namelijk financieel een stuk interessanter in vergelijking met een doorschuifmachine. Bovendien is het mogelijk om extra korven te kopen. 

 

Op drukke momenten is het mogelijk dat u met behulp van een voorlader horeca vaatwasser tot wel 15 korven per uur kunt laten wassen. Dat is interessant en vergroot de capaciteit van het toestel aanzienlijk. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er standaard slechts één of misschien een paar korven worden meegeleverd bij de horeca vaatwasser. Wilt u dus de capaciteit van uw horeca vaatwasser ten volle kunnen benutten? Dan is het eigenlijk een absolute must om ervoor te kiezen om wat extra korven aan te schaffen. 

   1. Voor wie is een voorlader horeca vaatwasser de beste keuze?

Het kopen van een voorlader horeca vaatwasser is het interessantst voor wat kleinere horecazaken. In principe wordt dit type van horeca vaatwasser aangeraden aan zaken die beschikken over tussen de 30 en 40 zitplaatsen. Let wel, of dit type van horeca vaatwasser daadwerkelijk geschikt is voor uw horecazaak is in de praktijk altijd afhankelijk van het aantal serviesdelen. Let wel, u moet er wel rekening mee houden dat het gebruik van dit type horeca vaatwasser in de praktijk behoorlijk arbeidsintensief is. 

  1. Wanneer kiezen voor een doorschuifmachine? 

Op het ogenblik dat u beschikt over een grotere horecazaak is het wellicht interessanter om te kijken in de richting van een ander soort horeca vaatwasser. In deze situatie is de doorschuifmachine dan ook wellicht de beste keuze. De kostprijs van dit type van horeca vaatwasser kan in de praktijk wel behoorlijke verschillen vertonen. Zo zijn er reeds doorschuifmachines verkrijgbaar vanaf een prijs van ongeveer 2.500 euro. Wilt u kiezen voor één van de betere exemplaren? In dat geval zult u al snel rekening moeten houden met een prijskaartje van om en bij de 6.000 euro. De absolute toppers uit het segment van de doorschuifmachines kunnen uiteindelijk tot wel 20.000 euro kosten. 

 

In de praktijk wordt er vaak voor gekozen om meerdere exemplaren van dit type van horeca vaatwasser aan te schaffen. Dit geldt niet in het minst voor grote bedrijven die er gebruik van maken. Zij kunnen er dan voor kiezen om twee doorschuifmachines naast elkaar te plaatsen. Eén machine wordt dan gebruikt voor de voorwas terwijl de andere de hoofdwas zal doen. Let op, er zijn ook modellen van dit type van horeca vaatwasser beschikbaar welke er in slagen om al het vuil uit de vaatwasmachine te verwijderen. Op deze manier kunnen ze niet alleen de voor- en hoofdwas, maar ook het naspoelen in één keer doen.

  1. Durf te investeren in een echt kwalitatieve horeca vaatwasser

Bovenstaande informatie heeft al duidelijk gemaakt dat de ene horeca vaatwasser zeker en vast de andere niet is. Omwille van deze reden wordt er vaak de tip gegeven aan mensen om te durven investeren in een echt kwalitatief apparaat. Het aanschaffen van een minder kwalitatieve horeca vaatwasser kan in de praktijk al snel de nodige problemen met zich meebrengen. Het spreekt voor zich dat u deze koste wat het kost zult willen voorkomen. Hou bij het kopen van een horeca vaatwasser in ieder geval rekening met deze punten: 

 

 1. Welke capaciteit moet de vaatwasser in kwestie aankunnen? 
 2. Welk soort horeca vaatwasser geniet uw voorkeur? 
 3. Hoeveel waterverbruik wordt er gerealiseerd door de gekozen vaatwasser? 
 4. Vergeet niet om gebruik te maken van een waterontharder; 

 

Ongeacht het soort horeca vaatwasser waar u gebruik van gaat maken, u mag nooit vergeten dat deze machines behoorlijk intensief belast worden. Het regelmatig uitvoeren van preventief onderhoud kan dan ook de levensduur van uw horeca vaatwasser aanzienlijk beïnvloeden.

 

Voor een professionele vaatwasmachine in de horeca kunt u op https://www.horecarama.nl/ terecht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *