Kooktrends Restaurant tips 0 Comments

Horecawerk: dat zouden meer mensen moeten doen

Veel mensen hebben een beeld bij werken in de horeca dat het alleen maar hard werken is voor weinig geld. Niets is minder waar, voor elk nadeel staan er ook een aantal grote voordelen tegenover. Het is namelijk niet voor niets dat veel jongeren van hun horeca bijbaan hun fulltime baan maken.

Skills
Naast dat het natuurlijk relatief gezien makkelijker is om aan een horecabaantje te beginnen, kun je daar ook veel van leren. Dit zijn vaardigheden die niet alleen in de horeca, maar ook in andere branches goed van pas komen. Een echte horecatijger wordt vooral gekenmerkt door goed te zijn in sociale omgang, alertheid, oog voor detail, en vooral het vermogen om snel te kunnen schakelen tussen situaties.

Vaak zijn deze competenties ook snel verkregen. Iemand kan na een tweetal maanden werken al veel beter zijn hierin, maar natuurlijk is het wel zo dat hoe langer je ergens werkt hoe beter je daarin wordt.

Voordelen
Hoe beter je skills hoe beter natuurlijk je kansen zijn om goed betaald te worden. Al helemaal in Amsterdam, waar de beter betaalde banen wat moeilijker te verkrijgen zijn. Hard werken heeft ook veel voordelen. Naast dat het veel voldoening geeft, bouw je ook nieuwe relaties op met mensen waar je in eerste instantie niet mee om zou gaan. Het geeft je het gevoel dat je echt een top prestatie hebt neergezet met het team. Dit maakt het borrelen na je drukke shift een leukere gelegenheid.

Horecawerk in Amsterdam is door het grote aanbod makkelijk te vinden. Zij het een restaurant, hotel, evenementencentrum, club of zelfs een bruin café, voor ieder persoon is er wel een baantje te vinden die goed betaalt en daarbij ook leuk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *