Een gezonde BBQ organiseren: 4 tips

BBQ en gezond in één zin, kan dat wel?! Ja zeker! In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je ook tijdens een gezellige zomerse BBQ gezonde keuzes kan maken. Ben je er klaar voor?

1. Stokbrood vervangen

Iedereen kent het wel: het eten van lekkere sneetjes stokbrood met een laagje kruidenboter om de tijd tussen het grillen. We zeggen niet dat stokbrood verbannen moet worden van de tafel, maar het is wel verstandig om te kijken naar een gezond soort brood. Normaal kiezen we voor wit stokbrood, maar waarom kies je niet voor volkoren stokbrood? Smaakt net zo lekker én bevat meer vezels en minder suiker. Gezonderlevenblog.nl schreef onlangs een artikel over brood en hoe gezond brood eigenlijk is. Zeker even lezen als je hier meer over wil weten! 

2. Sausjes, yes please!

Een speklapje, biefstuk of kipsaté is pas echt af als je er een lekker sausje bij hebt. Satésaus, een beetje mayonaise of misschien wat knoflooksaus. Loopt het water je al in de mond? Wacht dan maar even, want deze sauzen zitten vol met suikers en vetten. Maak eens zelf je mayonaise of kies voor een vetarme variant van knoflooksaus zoals tzatziki! Doordat je het zelf maakt, weet je ook precies wat erin gaat. En zelf sauzen maken is ook nog eens erg leuk!

3. Maak ruimte voor groenten op de BBQ

Vlees verbannen van de BBQ? Nee. Maar vlees moet wel wat meer ruimte gaan maken op de bakplaat voor groenten. Gegrilde paprika, courgette of een lekker uitje zorgen ervoor dat je toch nog wat groenten binnenkrijgt. In vlees zitten namelijk geen vezels, maar wel veel vetten en koolhydraten. En alhoewel koolhydraten niet per direct slecht zijn, is het wel handig om wat vezels binnen te krijgen zodat je toch nog voor een beetje balans zorgt in je lichaam. 

4. Drink voldoende water (of toch een biertje..)

Wij Nederlanders drinken over het algemeen niet genoeg per dag. We zouden richting de 2,5 liter per dag moeten gaan, maar een groot deel van de Nederlandse bevolking haalt dit niet. Het klinkt misschien gek, maar door onvoldoende vocht binnen te krijgen kan je honger krijgen. Als je een glas met water drinkt, zal je merken dat je ‘oh zo erge’ hongergevoel wat afneemt. En zo eet je dus ook minder brood, vlees en bijkomende smeersels en sausjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *