Gezellig buiten barbecueën

Met een hittegolf in aanzicht wordt het gauw tijd om te genieten van het weer. Lekker zonnen in de tuin, naar het zwembad gaan met de kinderen, de hele dag varen of de plassen of gewoonweg een lekker dagje strand. Het zit er voor ons allemaal weer aan te komen aangezien we deze week allemaal maar 30 graden plus krijgen. Als het heerlijke dagje zich langzaam naar de avondmaal aan het werken is, is er een hele goeie optie om buiten te gaan barbecueën. Het zonnetje schijnt tot laat in de avond nog en het vlees kan op de barbecue worden gegooid.

Een barbecue is natuurlijk een sociale gebeurtenis, maar ik moet je wel meegeven dat het steeds professioneler wordt aangepakt. De echte kenners willen het liefst een kamado bbq. Deze barbecues worden steeds populairder. Het zijn massieve, hoogstwaarschijnlijk keramische barbecues. Deze barbecues zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt en houden zeer goed warmte en vocht op de juiste plek. Deze barbecue kunnen boven en onder volledig afsluiten, waardoor je zelf goed de hitte kunt reguleren en perfect kunt grillen op een constante temperatuur. Zo tover je een verrukkelijke maaltijd tevoorschijn.

Wij Nederlands houden echt van een barbecueën. Het is ook niet voor niets dat Nederland in de top tien van BBQ-grootmachten staat. De belangstelling om te barbecueën neemt in de zomer het meest toe. Vooral in de maanden juli en augustus. Niet te vergeten dat vaderdag ook een ontzettend populaire dag is voor de barbecue. Mannen die buiten aan het koken zijn en een vuurtje stoken. Het lijkt weer een beetje zoals vroeger, de oude tijden herbeleven.

Mijn advies? Zorg dat je deze zomer nog een kamado grill aanschaft. Je zult er geen spijt van krijgen. Je zult wel gaan balen als we deze zomer alleen maar lekker weer krijgen en het eigenlijk alleen maar perfect barbecue weer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *