Genoeg te doen en… te eten.

Het was druk, altijd chaos en die vervelende klant was er weer. Deze uitspraken hoort men vaak van een horecamedewerker. Maar wist je dat werken in de horeca juist super leuk is? Je laat mensen genieten van hun avondje uit en kan de hele dag werken met eten. Hieronder lees je hoe je mindere punten als positief kan ervaren.

Het inzien van de positieve kant

Men ziet meestal alleen de negatieve kanten van het werk. Vooral op verjaardagen worden de ‘kijk hoe zwaar ik het heb’ verhalen weer uit de kast gehaald. Maar wat als je nu eigenlijk gewoon de positieve kant niet inzag? In het begin kan alles druk en een chaos lijken. Je bent laat thuis, moe en de volgende dag moet je weer vrolijk doen tegen de volgende gasten. Is niet makkelijk natuurlijk, maar de meeste niet zien is hoe georganiseerd, romantisch en gezellig werken in de horeca eigenlijk kan zijn.

Persoonlijk blijven ontwikkelen

Als je werkt in de horeca ontwikkel je niet alleen door nieuwe gerechten te koken of te serveren, maar ook door de collega’s om je heen. Iedereen werkt op zijn eigen manier, waarbij je vast iets tegenkomt wat voor jouw werkwijze een goed ontwikkelpunt is. Je kan er ook een spel van maken met je collega’s. Wie zorgt ervoor dat de gasten de meeste aandacht krijgen, goed eten en met een goed gevoel het restaurant verlaat?

Amsterdam

Klanten zijn niet altijd even aardig. Vooral in steden als Amsterdam zijn veel toeristen, waarbij zij een andere cultuur gewend zijn. Dit kan ervoor zorgen dat wanneer je iets anders doet dan zij gewend zijn, je er commentaar op krijgt. Overigens hebben Nederlanders over het algemeen veel te klagen. Je leert omgaan met kritiek en probeert toch goede service te verlenen, wat het  horecawerk in Amsterdam wel divers maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *