Een behandeling die je niet ziet

Je gebit laten behandelen terwijl niemand het ziet, dat is toch ideaal. Tegenwoordig kan het, maar helaas werkt dit niet bij alle behandelingen voor je gebit. De ene behandeling is meer pijnlijk dan de andere en de ene behandeling is meer te zien dan de andere.

Onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel is tegenwoordig erg populair en wordt door orthodontisten veel gebruikt. De naam van de onzichtbare beugel is de Aligner en deze is erg comfortabel in de mond. Er zitten veel voordelen aan de beugel, hij is namelijk uitneembaar als je gaat eten en drinken. Dat kan bij een slotjes beugel niet, maar hier dus wel. Je krijgt er een goed resultaat van, die vaak nog sneller zichtbaar is dan een andere beugel.

De behandeling van een onzichtbare beugel duurt vaak ongeveer een jaar en in dat jaar hoef je slechts één keer in de twee maanden naar de orthodontist voor de volgende Aligner. Een Aligner is een op maat gemaakt hoesje die per controleafspraak nieuw wordt gemaakt voor je. Deze behandelmethode is vrijwel altijd pijnloos.

Behandeling die wel pijn kan doen

Een behandeling die wel pijn kan doen is implantaten. Ik heb vorig jaar een implantoloog in Enschede laten doen en dat deed me wel redelijk wat pijn. Het is eigenlijk een kunstmatige wortel, een schroef gemaakt van titanium. Gelukkig krijg je er geen allergische reacties van, want je lichaam accepteert dit metaal.

Als het implantaat geplaatst is het van groot belang dat het goed onderhouden wordt, zodat het niet binnen afzienbare tijd nog een keer moet gebeuren. Dit kun je laten doen door een tandarts, die dit ook adviseert, maar zelf kun je een grote rol spelen door netjes 2x per dag je tanden te poetsen en daarnaast eventueel nog een extra tandenmiddel. Laat je wel onderhouden wel de tandarts of mondhygiëniste voor de beste staat van je implantaat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *