Wijncursus

Duurzaam is net zo lekker

Je kent het wel, ben je lekker aan het borrelen of met je partner aan het eten bij een luxe restaurant waar je de vraag krijgt of je wat wilt drinken. Je bestelt wijn maar dan krijg je de vraag terug wat voor wijn je wilt. Dit antwoord weet je namelijk rode. Hierna krijg je de vraag wat voor rode, lastig want hoe moet je nu weten welke wijn je lekker vindt. Elke druif heeft zijn eigen eigenschappen en bijzonderheden. Zo is pinot noir een frissere wijn dan de chardonnay of shiraz. Maar wist je dat biologische wijn of duurzame wijn net zo lekker of misschien zelfs wel lekkerder is dan de standaard multi industriële wijnen? Vraag eens naar een bio wijn of een duurzaam organisch geproduceerde wijn zonder conserveringsmiddelen of smaakversterkers. Ook het verduurzamen van wijn is namelijk een must om een goede wereld achter te laten. Industriële wijnen gebruiken namelijk insecticiden en andere verdelgingsmiddelen om insecten te bestrijden. Ook gebruiken ze groeihormonen om de druif sneller te laten groeien. Daarnaast plukken ze de druif al wanneer deze nog niet rijp is en vullen ze de smaak aan die nog niet is gerijpt/toegevoegd met smaakversterkers en kruiden. Dit is eeuwig zonde van de natuurlijke smaak.

Vraag eens naar een bio wijn

Een heerlijke bio wijn is een wijn die dus natuurlijk is geproduceerd. Wist je dat bio wijn dus eigenlijk oorspronkelijke wijn is hoe die hoort te smaken en hoe ze die vroeger dus maakten? Gek eigenlijk dat we de term bio wijn gebruiken terwijl dit de oorspronkelijke wijn is hoe het hoort. Dus eigenlijk is de bio wijn de normale wijn en de industriële wijn een wijn die niet officieel is. Vraag dus eens een biologische duurzame wijn wanneer de ober dit weer een aan je vraagt wat je wilt drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *