De beste plekken om gezond en lekker eten te bestellen

Gezond eten heeft een heleboel gunstige effecten op het menselijk lichaam. Gezond eten laat je niet alleen goed voelen, het geeft meer energie, het bouwt je weerstand op en het helpt je om iedere dag goed te functioneren.

Gezond eten is niet tijdrovend. Soms kom je er gewoon niet aan toe om iets klaar te maken. Dan is er toch een alternatief voor een gezonde maaltijd. Wil je gezond eten en daarbij ook super smakelijk eten, dan kun je bij de volgende plekken terecht voor een gezonde maaltijd:

  • Kek Delft in Delft

Kek Delft is een koffie-, ontbijt en lunchroom waar je lekkere en gezonde voeding kunt aanschaffen. Bovendien kun je er ook waar van lokale ontwerpers kopen.  Deze plek is langs het kanaal gelegen en daarom zeer in trek bij veel Nederlanders en toeristen. Hier kun je heerlijk genieten van een krachtige ontbijt of lunch. Het menu staat vol met overheerlijke gerechten. Ook de vegetariërs komen aan hun trekken. Behalve de smaken is ook de presentatie gewoon perfect. In Kek geniet je niet alleen van het overheerlijk eten maar ook van een fraai interieur. De plek biedt jouw een heerlijk huiskamergevoel waar je ook nog leuke producten kunt kopen als cadeau voor jezelf of voor je geliefde.

  • Huszár in Delft

Huszár staat bekend als een café, restaurant, brasserie en gastropub waar je gezellig kunt lunchen en dineren. Huszár is ook een plek waar je gezellig kunt borrelen onder het genot van muziek die soms ook live wordt gespeeld. Huszár biedt producten zoals taarten, soepen en nog veel meer van hoge kwaliteit.

  • Roots

In Amterdam staat Roots bekend als een take-away service die gezond eten aan de man brengt. Er is gezonde voeding en drank verkrijgbaar zoals smoothies, verse sappen, soep, wraps en ook zoetigheid. De gerechten van Roots bevatten geen suiker of kunstmatige toevoegingen. Het is vrij van lactose en gluten en veganisten komen ook aan hun trekken. Roots heeft ook verschillende burgers te koop.

  • Salad and the city

Dit is een saladebar gevestigd in Amsterdam waar je je salade zelf kunt ophalen. Kun je niet persoonlijk langs komen dan heeft Salad and the city een bezorgservice. Salad and the city biedt een verscheidenheid van salades waarmee je je buikje rond kunt eten.

  • Sla

Sla bewijst dat salade niet alleen als bijgerecht hoeft te dienen maar dat je hiervan ook echt vol kan zitten. Sla heeft bij elk seizoen weer een ander schotel salade op het menu. Sla voldoet op een creatieve manier aan de verlangens van de klant met de beschikbare groenten en fruit van elk seizoen. De producten die Sla gebruikt in de salade zijn lokaal geproduceerd, 100% biologosch en onbewerkt.  Sla is te vinden in Amsterdam.

  • DopHert

DopHert ligt in Amsterdam en is niet alleen een vegan restaurant maar ook een vegan winkel. Je kunt er een diner bestelllen dat bestaat uit DopHertburger. Deze burger is een combinatie van een sesambol, kikkererwten en tuinbonen. Je krijgt daarbij ook groenten, chipotlemayonaise, friet en sla. DopHert verkoopt ook vegan taart dat suiker bevat en nog veel meer!

Wil je ondanks je werkdruk toch elke dag voorzien zijn van gezonde maaltijden dan kun je een van deze goede restaurants uitproberen. Wil je een keer niet het huis uit, kies dan voor een ‘semi-gezond’ volledig gourmet menu of bestel een gourmet online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *