Barbecueën in de herfst

De herfst is officieel begonnen en dat is te merken ook, het waait, het regent en de avonden zijn een stuk koeler. Goed excuus om lekker op de bank te kruipen met een dekentje, goede film en een lekkere kop koffie. Maar is je balkon, dakterras of tuin dan nu de komende maanden compleet nutteloos? Nee, zeker niet. De buitenruimte vergt alleen wat aanpassing, zodat je ook in deze weersomstandigheden lekker buiten kan zijn.

Creëer hoekjes

Zorg voor leuke en verschillende zithoekjes waar je met elk soort weertype gebruik van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhuisje of een prieel, waarin je in ieder geval droog zal zitten. Is het droog maar staat er veel wind? Ga dan op zoek naar een lekker hoekje in de tuin waar die wind niet is, en je zal je dan verbazen hoe lekker het dan nog is om daar je loungestoel heen te verplaatsen en daarin je kop koffie te nuttigen.

 

Barbecueën

Een van de leukste zomeractiviteiten is toch wel barbecueën. Gezellig met vrienden of familie aan grote tafel vol met lekker eten. Extra luxe sinds de nieuwe trend ‘low en slow bbqen’ steeds gebruikelijker is, waarbij er niet meer alleen een hamburger en saté op de grill wordt gegooid, maar ook een lekker visje en gegrilde groenten.

Barbecueën in de kou is natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk, maar dan is een gas barbecue echt een aanrader. Voor deze barbecue heb je namelijk geen houtskool of briketten te gebruiken, het gaat namelijk op gas. Voordeel is dat je zo’n gasbbq ook kan aansteken in een meer gesloten ruimte, zoals je veranda of tuinhuis, zonder dat er een enorme rookwolk wordt gecreëerd. Daarnaast is deze bbq heel makkelijk te verplaatsen en schoon te maken, dus hij staat zo weer klaar voor een volgende gebruik.

 

Terrasverwarming

Heb je je gasbarbecue in je windstille hoekje gezet, dan kan je je eethoek nog comfortabeler maken door terrasverwarmers. Deze zijn er in allerlei vormen en maten.. Zo zijn de heatstrips ideaal om kleinere ruimtes te verwarmen. De stips kunnen overal aan worden bevestigd en zijn zuinig in energieverbruik. Voor meer luxe en sfeer bestaan er ook design terrasverwarming met HLS systeem. Dat staat voor Heat, Light en Sound en voorziet de plek dus niet alleen van warmte maar ook gezellige kleuren en je favoriete muziek.

Dus laat je niet weerhouden door ons klimaat en geniet met deze tips optimaal van jouw buitenruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *