Koken 0 Comments

Hoe organiseer je een succesvolle winterbarbecue

Het is natuurlijk erg leuk om een winterbarbecue te houden, maar hoe zorg jij er nu voor dat jouw winterbarbecue succesvol is? In dit artikel geven wij tips om ervoor te zorgen dat jouw winterbarbecue een groot succes is. Lees dus gauw verder!

Warmte en licht

Wanneer je een barbecue in de winter houdt, is het natuurlijk eerder donker en een stuk kouder dan wanneer dit in de zomer gebeurd. Hierom is het erg belangrijk dat er genoeg aandacht wordt geschonken aan het verzorgen van licht en warmte in de tuin. Een leuk voorbeeld is natuurlijk tuinfakkels, deze zorgen voor een gezellige sfeer en geven ook nog eens een klein beetje warmte af. Een vuurkorf geeft eigenlijk hetzelfde effect, echter geeft deze natuurlijk meer warmte af. Het is ook erg gezellig om rondom een vuurkorf te zitten met alle bezoekers.

Gezellige kerstlampjes of kaarsjes zorgen natuurlijk ook voor licht en maken het ook nog eens heel gezellig. Dit is zeker een goede optie wanneer de barbecue rond de kerstdagen wordt gehouden.

Plaatsing van de barbecue

Doordat het in de winter natuurlijk erg koud kan worden is het belangrijk dat de barbecue goed geplaatst wordt. Hierbij is het belangrijk dat de weber barbeque uit de wind staat. Dit verminderd de kans dat de barbecue wordt uitgeblazen, en is er ook nog minder brandstof nodig. Het is dus ook belangrijk dat er genoeg brandstof beschikbaar is, het flink opstoken van de barbecue zorgt er namelijk voor dat de barbecue sneller de gewenste temperatuur bereikt. Dit is natuurlijk erg voordelig omdat je dan sneller het vlees op de barbecue kunt leggen.

Het vlees

Doordat het erg koud is in de winter kun je het beste dun vlees braden. Dit zorgt er namelijk voor dat het vlees sneller gaar is en zo kun je sneller een lekkere warme hap serveren. In de winter duurt het een stuk langer voordat de weber barbecue dikkere stukken vlees heeft gegaard. Daarom is het slim om simpel en voorgegaard vlees te gebruiken. Het is namelijk een stuk minder leuk als je in de winter erg lang op je vlees moet wachten in plaats van de zomer.

De barbecue zelf

Zorg altijd dat je een plan B hebt, het is namelijk niet handig als het ineens begint te sneeuwen op de dag van jouw barbecue. In dat geval is het belangrijk dat je niet de keuze maakt om in de garage te gaan barbecueën of iets dergelijks, dit is namelijk erg gevaarlijk en kan leiden tot een steekvlam waardoor het huis in brand komt te staan. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Gebruik in dit geval het liefst een grillplaat die binnen staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *