Restaurant tips 0 Comments

Beste horeca koelcel voor een lunchroom

Naast een goede menukaart is een koelcel van essentieel belang voor een lunchroom. Maar wat zijn nou de beste horeca koelcellen voor een lunchroom? Want er is namelijk een groot aanbod in koelcellen. Om u een inzicht te geven welke koelcel het beste is voor u hebben we dit artikel uitgewerkt. Om de voedingsingrediënten op de juiste manier op te slaan is een goede koelcel van groot belang. Door middel van een goede koelcel blijven de producten vers en lekker. Het is daarom verstandig om te oriënteren op de markt voordat u een koelcel aanschaft.

 

De juiste koelcel

Er zijn veel soorten koelcellen. Wanneer u een lunchroom heeft hoort er een goede koelcel bij. Als u beschikt over de juiste koelcel zullen de etenswaren vers blijven en zal de smaak goed blijven. Wanneer de producten hun smaak verliezen zal de klant dit proeven en kan dit leiden tot een slechte naam. Naast smaak kan een slechte koeling ervoor zorgen dat uw producten sneller bederven. Wanneer iets bederft zult u het moeten gooien. Daarom is een goede koelcel essentieel voor uw keuken en erg belangrijk voor uw producten.

 

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een koelcel?

Als uw keuken is ingericht zoals u het wilt is een koelcel een andere belangrijke keuze. Maar waar moet u op letten bij het aanschaffen van een koelcel? Het is belangrijk om van tevoren te weten hoeveel inhoud de koelcel moet hebben. Om een koelcel op de juiste manier te laten werken is het belangrijk dat de cel goed gevuld is. Dit zodat er zo min mogelijk lucht aanwezig is. Als de koelcel deur geopend wordt zal er minder warme lucht naar binnen komen. Bij een koelcel hoort ook een koelgroep. Zorg ervoor dat deze vlakbij de Cel aanwezig is maar wel in een andere kamer. Omdat een koelgroep warmte maakt kan dit ervoor zorgen dat de koelcel minder goed zal werken. Bij het aanschaffen van een koelcel is belangrijk om uw wensen om een rijtje te zetten en met deze informatie op zoek gaan naar een juiste koelcel. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan de inhoud, merk, inrichting en de deur van een koelcel. Om de beste koelcel voor u te vinden is het belangrijk om met de juiste informatie te gaan zoeken.

 

Voordelen van een goede koelcel

Een koelcel kent vele voordelen. Zoals al eerder aangegeven is naast een goede menukaart een koelcel van essentieel belang. Wanneer etenswaren goed worden gekoeld zal de smaak langer intact blijven en niet bederven. Naast belang voor uzelf geld er een hygiëne code. Hierin staan voorschriften van het opslaan van bepaalde producten. Zo moeten sommige producten van de grond of muur worden bewaard. Hiervoor zijn er bijvoorbeeld rekken in een koelcel. Om zelf derving te voorkomen zijn er een aantal punten waarmee u rekening kunt houden:

  • Kwetsbare etenswaren niet bewaren boven de 6 graden
  • Sla etenswaren overzichtelijk op, zo weet u wat waar staan en voorkomt u vergeten producten.
  • Dek etenswaren altijd af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *