Restaurant tips 0 Comments

Ben jij een horeca topper?

Onder de jongeren en studenten wordt  werken in de horeca steeds populairder. Het is niet alleen leuk om te doen, maar je leert er ook een hoop van! Alles wat je leert in de horeca kan een toegevoegde waarde zijn in je toekomstige carrière.

Waarom een baan in de horeca?

De meeste mensen denken dat als je werkt in de horeca dat alleen te maken heeft met het bedienen van gasten. In de praktijk zijn de taken in de horeca erg divers. Zo moet je snel kunnen schakelen, alle bestellingen onthouden en niet vergeten gastvrij te blijven. Daarnaast is het belangrijk dat je je kan inleven in de gast en dat ze weggaan met een glimlach.

Daarnaast leer je om prioriteiten te stellen. Door de vele taken die je krijgt, is het belangrijk dat je leert omgaan met stress en dat je efficiënt kunnen werken. Als je dit beheerst, zal de gast niet merken dat het super druk is.

Geld. Het klinkt heel eenvoudig, maar omgaan met geld kan best lastig zijn. Zo moet je alle bestellingen netjes verwerken op de kassa en de klant de juiste hoeveelheid geld teruggeven, tenzij dit je fooi is natuurlijk!

Heb jij de juiste werkmentaliteit? Voornamelijk met mooi weer en de feestdagen is het ontzettend druk in de horeca. In de horeca moet er veel bijgesprongen worden. Er kunnen moeilijk gasten op het terras zitten, zonder dat er medewerkers aanwezig zijn.

Hoe vind ik een baan in de horeca?

Hoe vind je eigenlijk een baan in de horeca? Een snelle manier is om binnen te lopen bij een restaurant bij jou in de buurt. Meestal als je vraagt of ze nog mensen nodig hebben, kan je direct een sollicitatieformulier invullen. Kijk ook op de ramen bij horecagelegenheden. Hier hangen vaak advertenties. Een simpele manier van het zoeken naar een horecabaan is om te reageren op online vacatures in de horecabranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *